Az almapektin és az allergia

Az almapektinnek számos tulajdonságáról írtunk már, most egy olyan gyógyhatására térünk ki, amely napjainkban sajnos egyre többünk számára válik fontossá. Az allergia bizonyos fajtái (pl. felső légúti) civilizációs betegségek, amelyek a legtöbb esetben a szervezett szennyezettségére, mérgezettségére vezethetők vissza.

Miért tárol a szervezetünk méreganyagokat?

Ennek több oka is lehet. Az egyik, hogy az anyagcsere valamilyen oknál fogva lelassult. Aminek oka a rosthiányos táplálkozás, a dehidratáltság, a mozgásszegény életmód lehet, de természetesen szervi és lelki okok is állhatnak a háttérben.

A szervezet elmérgeződésének forrása lehet a belek szennyezettsége, amely öngerjesztő folyamattá válhat: a szennyezett nyálkahártya képtelen biztosítani a bekerülő táplálékok megfelelő felszívódását, így egyre problémásabbá válik a belek munkája. A vékonybélben fel nem szívódott tápanyagok a vastagbélben baktériumok segítségével bomlanak el, további szennyeződéseket és puffadást okozva.

Hogyan változtat ezen az almapektin?

Az élelmi rostok tisztítják a beleket, élénkítik az anyagcserét, javítják a táplálékok felszívódásának hatékonyságát. Az almapektin olyan vízoldékony rost, amelynek energia- és tápanyagtartalma nincs, mégis nélkülözhetetlen összetevőket tartalmaz, amelyek hozzájárulnak emésztőszerveink megfelelő működéséhez. Elősegíti a bélflóra egészségét és harmóniáját, így az almapektin nem csak az emésztést javítja de az immunrendszert is erősíti.

Az almapektin különleges tulajdonsága a direkt tisztító hatás, vagyis az, hogy a mérgeket képes magába szívni és zselés állományában tartani, amíg azok a széklettel ki nem ürülnek. Régebben nehézfém mérgezések esetében alkalmazták, de allergia esetén az allergén anyag eltávolítására is kiváló lehet.

Foglaljuk össze: miért jó az almapektin allergia ellen?

Tisztítja a szervezetünk szöveteit, a szerveinket, eltávolítja a méreganyagokat a testünkből, erősíti az immunrendszert, optimalizálva a bélflóra állapotát.