Miért jó, ha elfogyasztjuk a parlagfüvet?

Napjainkban a parlagfű ez egyik legfélelmetesebb növény. Irtására országos szintű programok szerveződnek, sőt felelős politikai vezetőket neveznek ki, és mindenkire érvényes szabályokat hoznak, büntetés terhe mellett. Kár a sok csodálatos növényért, hiszen már őseink is tudták, hogy sokoldalúan felhasználhatóak.

Az egyik legfontosabb hatása pont annak a kellemetlenségnek a megelőzése, amelyet a számlájára írunk. Ha idejében kezdünk parlagfüvet szedni a növény virágzása előtt, jó eséllyel megúszhatjuk a parlagfű pollenje által kiváltott allergiás tünetek kialakulását.

A parlagfű, mint gyógynövény hatékonyan erősítheti az immunrendszert, ami nem csak a légúti allergiások számára jó hír. Bármely allergia, betegség, leterhelt állapot, gyógyulási folyamat során jól jöhet a parlagfű azon hatása, hogy egyszerre erősíti a védekezőképességünket és ad lendületet, mozgósítja erőinket. Gyulladáscsökkentő, sejtregenerációt és sejtképződést stimuláló hatása lehetővé teszi, hogy az irritált nyálkahártyák gyorsan regenerálódjanak.

A parlagfű antibakteriális hatása miatt sebkezelésre is alkalmas, ugyanakkor belsőleg bél- és gyomorhurutra, bélgyulladásra is hatásos lehet. Hasmenés, IBS és egyéb emésztőrendszeri problémák kiegészítő kezeléseként alkalmazható.

Ami az allergiát illeti, a parlagfű időben elkezdett szedésével elérhetjük, hogy az immunrendszerünk képes legyen szembenézni a kívülről jövő hatásokkal, ne adjon téves választ olyan impulzusokra, amelyekre egy egészséges ember nem is reagál. Ehhez azonban a parlagfű-készítményt már hónapokkal korábban el kell kezdeni szedni, hiszen ennyi idő szükséges ahhoz, hogy a szervezet harmóniája helyreálljon, a védekezőképesség fokozódjon.

A parlagfű kapszulákban jellemzően nem található pollen, egyrészt azért, mert virágzás előtt szedett növényi részekből készülnek, másrészt azért, hogy mindenképpen elkerüljük az allergizáló hatást. A kapszula teljes egészében szárított növényi részeket tartalmaz, elsősorban friss hajtásokat, leveleket.