Gondoltál már arra, hogyha száraz a bőröd, akkor nem kívülről kellene olajoznod, hanem belülről? Épp ideje, hogy gondolj rá, hiszen egészen kézenfekvőnek tűnik, hogy az anyagcsere minősége az, amely a legjobban befolyásolja a sejtek – így a bőr, haj és körömsejtek – állapotát is. A száraz bőr (és így, az ezzel a tünettel járó krónikus bőrbetegségek is, mint az ekcéma, sömör) oka gyakorta nem a vízmegkötő képesség hiánya, hanem a sejtek hiányállapota.

Az esszenciális zsírsavak a nevükben is hordozzák, hogy a testünk működéséhez nélkülözhetetlenek. Befolyásolják az anyagcserét, a méregtelenítést, az energiatermelést, a szövetek minőségét, az oxigénellátást és az oxidáció (öregedés) mértékét is. Az esszenciális zsírsavak előteremtésére a szervezetünk képtelen, így kívülről kell pótolni őket. Az egyik legjobb forrásunk a hidegen sajtolt mákolaj, amely rendkívül gazdag többszörösen telítetlen Omega-zsírsavakban.

Az esszenciális zsírsavak belsőleg fogyasztva is védőréteget képeznek a bőrön és a hajon, megóvják ezeket a kiszáradástól, a napsugárzás okozta károsodásoktól. Egyúttal biztosítják a sejtekből a zsírban oldódó méreganyagok távozását, ami a bőrön keresztül történhet meg.

Emiatt szükséges száraz bőr és haj esetén az esszenciális zsírsavakat tartalmazó mákolaj fokozott fogyasztása, amely széppé, élettelivé varázsolja testünk ékességeit. A túlzott zsírosodás visszafogását, a faggyútermelés harmonizálását is várhatjuk a rendszeres mákolaj-fogyasztástól.

A mákolaj kalcium, D-vitamin, E-vitamin és foszfor tartalma úgyszintén sokat segít a szép haj, bőr és köröm kialakításában. A tápláló és antioxidáns-hatású vitaminok és ásványi anyagok elősegítik a sejtregenerációt, támogatják az új sejtek létrejöttét, míg erősítik a meglévő sejteket.

Nem elhanyagolható a mák magas vastartalma sem, amely rendkívül nagy hatékonysággal képes felszívódni a testbarát összetétele miatt. A vas segíti a sejtek képződését, ugyanakkor közreműködik a gyulladások csökkentésében, a szövetek harmóniájának kialakításában és fenntartásában, az öregedési folyamatok gátlásában.