A zeller antimikrobális hatásairól

A zeller antimikrobális hatásairól

A zeller nagyanyáink egyik kedvenc gyógynövénye volt és nem csak azért, mert minden kertben megtermett. Érdemes napjainkban is kihasználni vírus- és baktériumellenes hatásait, különösen a téli időszakban. A zeller szerencsére télre könnyedén eltárolható gyökérzöldség, így mindig kéznél lehet, ha szükség van rá.

Az egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy felső légúti megbetegedések esetén, mint hörghurut, nátha, több úton is segíti a beteg szervezet harmonizálását. Tovább

A zeller hatásai az alhasi szervekre

A zeller hatásai az alhasi szervekre

A zeller a közismert zöldségek közül az egyik legmegosztóbb. Karakteres íze magas illóolaj-tartalmának köszönhető, és nem mindenkinél népszerű: van aki képes zellersalátát ebédelni és van, akinek a menzai zellerleves az egyik legnagyobb gyermekkori traumája. Szerencsére a zeller már nálunk is többféle formában kapható, így nagyon sokféleképpen próbálkozhatunk az elfogyasztásával. Tovább

A zeller beltartalmi értékei

A zeller beltartalmi értékei

A zeller az egyik legismertebb zöldségünk, számos magyaros ételnek is elengedhetetlen részét képezi, de a nemzetközi gasztronómiában is sok helyen fellelhetjük (gondoljunk csak a Blody Mary-be tűzött szárzellerre!). Hazánkban a gumós zellert ismerik és használják leginkább, de nagy népszerűségnek örvend a metélő változat (vagyis amelynek kicsi a gumója és inkább a levelét fogyaszthatjuk) és a halványító vagy más néven szárzeller (amelynek még elhanyagolhatóbb a gumója, de a levelének vastag és húsos szárai vannak) is.  Tovább