Az almapektin és az allergia

0

Az almapektinnek számos tulajdonságáról írtunk már, most egy olyan gyógyhatására térünk ki, amely napjainkban sajnos egyre többünk számára válik fontossá. Az allergia bizonyos fajtái (pl. felső légúti) civilizációs betegségek, amelyek a legtöbb esetben a szervezett szennyezettségére, mérgezettségére vezethetők vissza.

Miért tárol a szervezetünk méreganyagokat?

Ennek több oka is lehet. Az egyik, hogy az anyagcsere valamilyen oknál fogva lelassult. Aminek oka a rosthiányos táplálkozás, a dehidratáltság, a mozgásszegény életmód lehet, de természetesen szervi és lelki okok is állhatnak a háttérben.

A szervezet elmérgeződésének forrása lehet a belek szennyezettsége, amely öngerjesztő folyamattá válhat: a szennyezett nyálkahártya képtelen biztosítani a bekerülő táplálékok megfelelő felszívódását, így egyre problémásabbá válik a belek munkája. A vékonybélben fel nem szívódott tápanyagok a vastagbélben baktériumok segítségével bomlanak el, további szennyeződéseket és puffadást okozva.

Hogyan változtat ezen az almapektin?

Az élelmi rostok tisztítják a beleket, élénkítik az anyagcserét, javítják a táplálékok felszívódásának hatékonyságát. Az almapektin olyan vízoldékony rost, amelynek energia- és tápanyagtartalma nincs, mégis nélkülözhetetlen összetevőket tartalmaz, amelyek hozzájárulnak emésztőszerveink megfelelő működéséhez. Elősegíti a bélflóra egészségét és harmóniáját, így az almapektin nem csak az emésztést javítja de az immunrendszert is erősíti.

Az almapektin különleges tulajdonsága a direkt tisztító hatás, vagyis az, hogy a mérgeket képes magába szívni és zselés állományában tartani, amíg azok a széklettel ki nem ürülnek. Régebben nehézfém mérgezések esetében alkalmazták, de allergia esetén az allergén anyag eltávolítására is kiváló lehet.

Foglaljuk össze: miért jó az almapektin allergia ellen?

Tisztítja a szervezetünk szöveteit, a szerveinket, eltávolítja a méreganyagokat a testünkből, erősíti az immunrendszert, optimalizálva a bélflóra állapotát.