Oldal kiválasztása
A fertőtlenítő fahéj

A fertőtlenítő fahéj



A fahéj fogyasztása a téli időszakban erősen ajánlott, sok szempontból is. A vérkeringés javítása révén igazi téli, „fűtő” fűszer, antioxidáns hatásaival erősíti az immunrendszert, gyulladáscsökkentő hatásával pedig többek között a felső légúti megbetegedések tüneteinek megszűnését gyorsítja, de külsőleg a fagyás okozta sérülésekre is kiváló.  (tovább…)

A fahéj, mint antioxidáns

A fahéj, mint antioxidáns



A fahéj az egyik legcsodálatosabb fűszerünk, hiszen amellett, hogy finom, számtalan az egészségünkre előnyös hatással bír. Ezen hatások egy része kifejezetten gátolja az öregedést, illetve azokat a folyamatokat, amelyek eredménye az emberi test idősödése. Ezeket a folyamatokat a szabad gyökök indítják be, amelyek a szervezetünkben, természetes módon is termelődnek. (tovább…)

Fahéj és cukorbetegség

Fahéj és cukorbetegség

Az elmúlt évek egyik legnagyobb felfedezése a fahéj rendszeres fogyasztásának hatása a cukorbetegségben. Számtalan kutatás indult ezen a területen, hiszen ez a természetese gyógyító eszköz egyszerre több hatásával képes a cukorbetegségben jelentkező tünetek és szövődményeik kezelésére, mellékhatások nélkül. (tovább…)

Miért télies fűszer a fahéj?

Miért télies fűszer a fahéj?

A fahéj igazi karácsonyi fűszer, amelyet szívesen hintünk a forró kakaóra, a sütőből frissen kivett sütire, vagy éppen kíváncsian biggyesztjük a karácsonyi malacsült mellé. Vajon miért alakult így, hogy erről a bizsergető illatú fűszerről – bár nyáron, gyümölcsök mellé is előszeretettel használjuk – mindig a hideg, a hó és az év végi ünnepek jutnak eszünkbe?  (tovább…)

Az eperfalevél hatása a szív- és érrendszerre

Az eperfalevél hatása a szív- és érrendszerre

Az eperfalevél hatása a szív- és érrendszerre

A fehér eperfa gyümölcsei köztudottan kiváló hatással vannak a szív- és érrendszerre, ezért a dietetikusok nagyon javasolják, hogy a szezonban igyekezzünk minél többet fogyasztani. A jó hír az, hogy a rövid ideig termő és gyorsan romló faeper-gyümölcsök minden hasznos összetevője megtalálható a fa leveleiben is, így annak kivonata formájában vagy éppen a leveleket teaként leforrázva máskor is hozzájuthatunk az értékes hatóanyagokhoz. (tovább…)