Oldal kiválasztása
A borágó külsődleges használata

A borágó külsődleges használata

A külsődleges felhasználású gyógynövényeket két csoportra oszthatjuk annak függvényében, hogy mi a célunk velük: az egyik csoport a bőrápolást, a másik a különféle bőrproblémák kezelését szolgálja. A két csoport gyakran átfedésben van, hiszen sok gyógynövény nem kizárólag problémás bőr esetén alkalmazható, de jó szolgálatot tehet a mindennapi bőrápolásban is. (tovább…)

A húgyúti betegségek gyógyítása borágóval

A húgyúti betegségek gyógyítása borágóval

Közeledik az ősz, magunk mögött hagytuk a kánikulát, és bizony egyre gyakoribbak a hűvös esték is. Ezek az átmeneti időszakok a tipikus szezonját jelentik a felfázásnak nevezett húgyúti tünetcsoportnak. A húgyúti fertőzések egyébként gyakran nem valós megfázás, kihűlés következtében alakulnak ki, a háttérben meghúzódhatnak pszichés okok vagy éppen baktériumfertőzések is. (tovább…)

A borágó és a pánikbetegség

A borágó és a pánikbetegség

Napjaink rohanó világában egyre gyakoribbak a stressz következtében kialakuló krónikus pszichés állapotok. Így egyre több embert érint a köznyelven pánikbetegségnek hívott tünetegyüttes is. A pánikbetegség során a szervezetben hosszan tartóan megmarad a stresszhatás idején kialakuló készenléti állapot, amely nem csak megterheli a szervezetet, hanem igen ijesztő tüneteket is produkál, megnehezítve így a beteg életét. (tovább…)

A kendermag és a daganatos betegségek

A kendermag és a daganatos betegségek

A kendermag olaj évtizedekre háttérbe szorult, majd nemrégiben frissen felfedezett csodaszere a magyar konyhának. Egyre gyakrabban olvashatunk arról, hogy ez a finom és sokoldalú olaj is a szupertáplálékok sorába tartozik, hiszen beltartalmi gazdagsága, vitaminjai és különféle hatóanyagai olyan lendületet adnak a szervezetünknek és oly mértékben harmonizálják annak működését, mint nagyon kevés más élelmiszer. (tovább…)

Hogyan működhet közre a kendermag a fogyókúrában?

Hogyan működhet közre a kendermag a fogyókúrában?

Egyre többet hallhatunk arról, hogy a különféle fogyást elősegítő diétákban érdemes szerepet szánni különféle gabonáknak és magvaknak. Korábban nagy slágerek voltak a lenmag és a chia, hiszen magas tápértékükkel és alacsony kalóriatartalmukkal elősegítették, hogy a fogyókúra során elkerülhessük az egyoldalú táplálkozás következményeit. (tovább…)