A fertőtlenítő fahéj

A fertőtlenítő fahéj

A fahéj fogyasztása a téli időszakban erősen ajánlott, sok szempontból is. A vérkeringés javítása révén igazi téli, „fűtő” fűszer, antioxidáns hatásaival erősíti az immunrendszert, gyulladáscsökkentő hatásával pedig többek között a felső légúti megbetegedések tüneteinek megszűnését gyorsítja, de külsőleg a fagyás okozta sérülésekre is kiváló.  Tovább

Miért télies fűszer a fahéj?

Miért télies fűszer a fahéj?

A fahéj igazi karácsonyi fűszer, amelyet szívesen hintünk a forró kakaóra, a sütőből frissen kivett sütire, vagy éppen kíváncsian biggyesztjük a karácsonyi malacsült mellé. Vajon miért alakult így, hogy erről a bizsergető illatú fűszerről – bár nyáron, gyümölcsök mellé is előszeretettel használjuk – mindig a hideg, a hó és az év végi ünnepek jutnak eszünkbe?  Tovább