Oldal kiválasztása
Fogyjunk édesgyökérrel!

Fogyjunk édesgyökérrel!

Az édesgyökér rendkívül sokoldalú gyógynövény, amely számos kellemetlen tünetre gyógyírt jelenthet. Ugyanakkor élelmezési jelentősége is van, például őseink nagy arányban használták édesítésre a cukorhoz képest többszörös édesítő erejű édesgyökér-kivonatot.

A fogyókúrázók számára ez már önmagában is nagy jelentőségű dolog lenne, hiszen a nagy kalóriatartalmú cukor helyettesítése egy nagy hatásfokú, ugyanakkor nullakalóriás élelmiszerrel eleve nagy előny. Az édesgyökér jó hatással van a vércukorszintre, megelőzi a falásrohamokra okot adó cukoringadozást, ez a másik nagy előny. De az édesgyökér nem csak ezekben jelent segítséget a fogyni vágyók számára. (tovább…)

Az édesgyökér szerepe az emésztőszervi panaszok gyógyításában

Az édesgyökér szerepe az emésztőszervi panaszok gyógyításában

Az édesgyökérnek a nyálkahártyákra kifejtett nagyszerű hatását a felső légúti megbetegedések gyógyításában játszott szerepénél kifejtettük már. Természetesen a bélrendszerben található nyálkahártyákra ugyanúgy vonatkoznak a jótékony hatások, mint a felső légutakban, így ennek az édes gyógynövénynek a fogyasztói itt is számíthatnak a javulásra. (tovább…)

Az édesgyökér eredeti felhasználása: felső légúti megbetegedések és influenza

Az édesgyökér eredeti felhasználása: felső légúti megbetegedések és influenza

Az édesgyökér a hagyományos népi gyógyászat egyik legfontosabb eszköze, de egyre szélesedik a felhasználás köre napjaink fitoterápiájában is. Bár ez a növény nálunk nem őshonos, a házikertekből kivadulva már számos helyen megtalálható hazánkban is. Népi nevei között ilyen aranyos és találó magyar elnevezések vannak mint édesfa vagy cukorkóró. (tovább…)

Az egyik legerősebb antioxidáns a kurkumában található!

Az egyik legerősebb antioxidáns a kurkumában található!

Az egészséggel kapcsolatos cikkekben és riportokban számtalanszor esik szó az antioxidánsokról, és a félelmetes szabad gyökökről. Sokan hisznek benne, és nagyon sokan cáfolják ezek létezését, így állandó vita tárgyát képezi, hogy érdemes-e az utóbbiakban rejlő veszélyekkel foglalkozni, illetve kell-e az előbbieket fogyasztani, megelőzés céljából. (tovább…)

A páfrányfenyő mint antioxidáns

A páfrányfenyő mint antioxidáns

Napjaink felgyorsult élettempója és a városi életmód mellett a testünk egyre több káros külső hatásnak van kitéve. A szennyezett levegő, a szervezetünk és az idegrendszerünk számára sokasodó stresszhatások bizony fizikai szinten is romboló hatással vannak ránk. Ugyanakkor nem szabad elfelejtkezni arról, hogy a testünkben – természetes módon – is zajlanak olyan folyamatok, amelyek a sejtek roncsolódásával járnak. (tovább…)