A galagonya antioxidáns vegyületei

A galagonya csodálatosan rendben tartja a szív- és érrendszert, de nem csak azoknak érdemes fogyasztania, akiknek ezen a téren gondjaik vannak. A szív védelmére...

A fertőtlenítő fahéj

A fahéj fogyasztása a téli időszakban erősen ajánlott, sok szempontból is. A vérkeringés javítása révén igazi téli, „fűtő” fűszer, antioxidáns hatásaival erősíti az immunrendszert,...

A bíbor kasvirág hatásai külsőleg alkalmazva

A bíbor kasvirágot már az indiánok is alkalmazták külső kezelésekhez, hiszen hamar felismerték gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatását is, amely a sebek gyógyulásához elengedhetetlen. Ezen...

A zeller antimikrobális hatásairól

A zeller nagyanyáink egyik kedvenc gyógynövénye volt és nem csak azért, mert minden kertben megtermett. Érdemes napjainkban is kihasználni vírus- és baktériumellenes hatásait, különösen...

Nátha és megfázás: kéznél a bíbor kasvirág!

A bíbor kasvirág az egyik legerősebb immuntevékenység-fokozó gyógynövény. Annyira felkeltette a tudósok figyelmét ez a tulajdonsága, hogy jelenleg a kemoterápiával való együtt alkalmazását tesztelik,...

Hogyan segíti a szervezetünket a fertőzések elleni harcban a bíbor kasvirág?

Az echinacea hatékonyságát az adja meg, hogy két fronton is dolgozik a szervezetünk védekezőrendszerének megerősítésén. Az egyik a közvetlen, a másik a közvetett mód....

Az echinacea, mint immunstimuláns

A bíbor kasvirág, vagy ahogy a kertészetek helyett inkább bioboltba járók ismerik, echinacea a ma is mert egyik legerősebb immunstimuláns. Egyedülálló erejével és különleges...

A borágó külsődleges használata

A külsődleges felhasználású gyógynövényeket két csoportra oszthatjuk annak függvényében, hogy mi a célunk velük: az egyik csoport a bőrápolást, a másik a különféle bőrproblémák...

A fehér üröm szerepe a daganatkezelésben

A fehér üröm nagyon régóta használt gyógynövény, és olyannyira hatékony gyógyító eszköznek bizonyult az idők során, hogy az akadémikus orvoslás is felfigyelt rá. Már...

Borágó az étkezésben

Hazánkban valószínűleg többen ismerik a borágót a virágjáról, mutatós kis bokráról, mint a konyhában való felhasználásáról. Pedig tőlünk délebbre, ahol jóval nagyobb termetű alfajainak...