A kurkuma hatásai az emésztésre

A kurkuma hatásai az emésztésre

A kurkuma évezredek óta alkalmazott gyógy- és fűszernövény, amelynek egyik legfőbb hatásterülete az emésztőrendszer. Kevesen tudják, de a legtöbb fűszernövény nem csak az íze miatt került be a gasztronómia eszközei közé, hanem azért is, mert elősegítheti az adott étel összetevőinek megemésztését, illetve általánosságban is hozzájárulhat a tápcsatorna karbantartásához, betegségeinek megelőzéséhez. Tovább

Az egyik legerősebb antioxidáns a kurkumában található!

Az egyik legerősebb antioxidáns a kurkumában található!

Az egészséggel kapcsolatos cikkekben és riportokban számtalanszor esik szó az antioxidánsokról, és a félelmetes szabad gyökökről. Sokan hisznek benne, és nagyon sokan cáfolják ezek létezését, így állandó vita tárgyát képezi, hogy érdemes-e az utóbbiakban rejlő veszélyekkel foglalkozni, illetve kell-e az előbbieket fogyasztani, megelőzés céljából. Tovább

A kurkuma a félelmetes krónikus betegségek ígéretes gyógyszere

A kurkuma a félelmetes krónikus betegségek ígéretes gyógyszere

A kurkuma, mint gyógynövény az emberi szervezet szinte minden szervére, szövetére hatással van. Hatóanyagai révén szabályozza ezek működését, támogatja a munkájukat. Ezen felül azonban krónikus megbetegedések esetében is bizalommal fordulhatunk hozzá, hiszen különleges összetevőinek köszönhetően a segítségünkre lehet ezek tüneteinek enyhítésében sőt a gyógyulás felé vezető úton is. Tovább

A kurkuma mint kozmetikum

A kurkuma mint kozmetikum

A kurkuma, mint gyógy- és fűszernövény kedvező hatásait Indiában már évezredek óta hasznosítják. Olyannyira fontosnak tartják a kurkumát, hogy részét képezi az élet legjelentősebb állomásait jelző szertartásoknak is, de természetesen a mindennapokban is alkalmazzák. Fűszerként az indiai és számos más keleti konyha fontos alkotóeleme, amely természetesen nem csak színével és ízével, hanem az emésztésre gyakorolt kedvező hatásaival is nélkülözhetetlen szerepet vívott ki magának. Gyógynövényként pedig külsőleg és belsőleg is felhasználják a gyógyítási céltól függően. Tovább

Kurkuma: fűszer vagy gyógynövény?

Kurkuma: fűszer vagy gyógynövény?

Gyakran előfordul, hogy meglepődünk, ha egy-egy ismert fűszernövényünkről kiderül: gyógyhatással is rendelkezik. Pedig a gasztronómia fejlődése során a fűszernövényeket nem azért kezdték az ételhez adni, mert finom ízük volt, hanem azért, mert jótékony hatással voltak a szervezetünkre (pl. segítette a gyomorsav termelődését, vagy az étel megemésztését valamilyen más módon). Tovább